HENRIKS BÖCKER

Henrik är en internationellt bästsäljande författare vars böcker ofta syns på topplistor världen över. Han skriver om mänskligt beteende, påverkan och relationer på ett sätt som är både roligt och djupsinnigt, samtidigt som hans böcker är genialiskt praktiska för den som vill skapa en mer intressant tillvaro åt sig själv. Henriks böcker är hittills översatta till över 30 språk.

Maktspelet

Köp boken på Amazon:
US utgåvan: Amazon.com
UK utgåvan: Amazon.co.uk

Henrik på Amazon!

Skaffa den helt nya engelska utgåvan av ”The Art of Reading Minds” (Konsten att Läsa Tankar) på Amazon.com och Amazon.co.uk!

Sveriges främste mentalist tar oss med på en fascinerande tur runt världen av dolda signaler och kommunikation. Använd det klokt!

Derren Brown, mentalist och författare av den internationella bästsäljaren ”HAPPY”

Om du någonsin har undrat hur en mentalist kan veta vad du tänker, då är detta boken för dig.

Joe Navarro, författare av den internationella bästsäljaren ”What Every Body is Saying”

De Första

Köp boken från:
Adlibris
Bokus
Ginza

De Första

2019

Den Sista Illusionen, Bok tre

Stockholm är uppochnedvänt och skakat i grunden, ingen illusion råder längre. Det är nu allt ska börja om. Men vad händer när människan själv får makten över sitt liv?Den värld som formar sig framför dem är inte den de önskat. Och på varsitt håll inser Adam och Ky att de behöver varandra för att överleva.De Första är den sista och avslutande delen i trilogin om Ky och Adam.

”Fexeus … är en mästare på att djupdyka i det mänskliga psyket och på att böja tid och rum.”

RELOAD: Så blir du återhämtningssmart

Köp boken från:
Adlibris
Bokus

RELOAD: Så blir du återhämtningssmart

2019

Den första praktiska handboken om återhämtning!

Det behöver inte vara farligt att stressa, men det är livsfarligt att inte återhämta sig. Tyvärr är det just återhämtning som många missar.

”Reload” är en handbok baserad på den senaste forskningen som ger dig praktiska tekniker för att skapa ett återhämtningssmart liv.

Du lär dig hantera den hektiska vardagen utan att brytas ner av hälsofarlig stress. Istället kan du forma ett roligare liv där du dessutom orkar ännu mer. Genom att hitta din personliga återhämtningstyp förstår du hur du fysiskt och mentalt kan ladda dina batterier – utan att skära ner på sådant du tycker är roligt.

Skriven tillsammans med Catharina Enblad.

Konsten att läsa tankar

Köp boken från:
Adlibris
Bokus

Konsten att läsa tankar: Uppdaterad och utökad

2019

Henriks klassiska bok är tillbaka! Henrik Fexeus har gjort en total omarbetning av sin klassiska bok och justerat, förtydligat och lagt till massor av ny information, för att skapa en version som är helt uppdaterad med den senaste forskningen.

Om du inte stiftat bekantskap med Konsten att Läsa Tankar tidigare är det hög tid nu – det här är boken som har förändrat liv.

De ihåliga

Köp boken från:
Adlibris
Bokus
Ginza
CDON

De Ihåliga

2019

Den Sista Illusionen, Bok två

Ingen av dem kunde ta det sista steget. Oförmögna att göra något annat, såg de på varandra.
”- Vi ska gå tillbaka upp och slåss mot de grå”, sa hon till slut. ”Mot det som är kvar av Jaquin.”
Han tog ett djupt andetag.
”- Han är tillbaka.”

Adam och Ky försöker förstå vad de nyss varit med om. De har blivit manipulerade och Stockholm – staden de bor i och trott sig känna utan och innan – är bara en illusion. De vann den första striden mot De grå, en armé bestående av själlösa varelser. Men kriget är långtifrån över. Staden måste räddas och det är bråttom, den håller på att upplösas och försvinna. Och det gäller att se upp. Verkligheten har aldrig varit så skör och den du tror är din vän kan mycket väl vara din värsta fiende.

De ihåliga är den spännande fortsättningen på De förlorade.

Spännande och fartfylld … [med] en mystisk stämning

Bokugglor

Fingertoppskänsla

Köp boken från:
Adlibris
Bokus
Ginza
CDON

Fingertoppskänsla

2017

En nödvändig manual i social kompetens

I Fingertoppskänsla beskriver Henrik en form av social kompetens som hittills varit förunnad ett fåtal. Personer som har fingertoppskänsla utmärker sig genom sin unika lyhördhet och inkännande förmåga. De utses ofta till ledare, befordras snabbare och skapar på kort tid djupa relationer till sina medmänniskor. Personer med fingertoppskänsla är mästare på att guida sina medmänniskor rätt och löser allvarliga konflikter innan någon hunnit bli röd i ansiktet. Det är människorna som aldrig kallpratar och som du längtar efter att träffa igen, då de gör ditt liv meningsfullt. Henrik förklarar hur du gör för att själv utveckla denna sociala superkompetens.

De tekniker som beskrivs i Fingertoppskänsla är inte bara användbara, de är också nödvändiga. Vår sociala träning och empatiska förmåga minskar nämligen drastiskt. Vi har aldrig missförstått varandra så mycket som idag. Samtidigt visar forskning att det enda som verkligen skapar lycka är att ha bra relationer till andra människor.

Med teknikerna i Fingertoppskänsla får du verktygen att stärka din sociala förmåga och skapa det meningsfulla liv du förtjänar. Som vanligt förklarar Henrik Fexeus alltihop med den praktiska, tydliga och humoristiska stil som är hans kännetecken.

De förlorade

Köp boken från:
Adlibris
Bokus
Ginza

De Förlorade

2017

Den Sista Illusionen, Bok ett

När Ky av misstag slår upp ett hål i väggen i sitt rum hittar hon något som aldrig var menat för henne. Något som kommer förändra henne liv för alltid.

Samtidigt, i en annan del av Stockholm börjar Adam tvivla på sitt förstånd när verkligheten omformar sig framför hans ögon. Är det någon som skämtar med honom eller håller han faktiskt på att bli galen på riktigt?

En silvergrå bil som följer varje steg han tar. Män vars ansikten ständigt är höljda i dunkel. Underjordiska tunnlar där det är svårt att andas men lätt att gå vilse.

Ky och Adams vägar korsas och de dras in i ett äventyr, ett klaustrofobiskt sådant, som ställer frågor vad sanning och verklighet är. Är världen som vi känner den bara en illusion?

De Förlorade är Henriks skönlitterära debut, och första delen i trilogin om Den Sista Illusionen.

”Förtrollande, förvirrande och fängslande”

Skånska Dagbladet

Maktkampen

Köp spelet från:
World of Board Games

Maktkampen

2015

Ett manipulativt sällskapsspel

Okej, så Maktkampen är ingen bok. Istället är det ett lättsamt kortspel för dig och dina vänner. Men dolt under ytan döljer sig ett annat spel, där alla spelare i hemlighet försöker påverka sina motspelares beteende med psykologiska knep. Det är en skrattframkallande, omtumlande och stundtals chockerande upplevelse, när Henrik lär dig alla knep för att ta makten över dina vänner.

Säljs i en bokhandel nära dig!

Roligt och annorlunda som lyckats hitta något närmast unikt … kan vara en blivande klassiker”

Allt Om Brädspel

Maktspelet

Köp boken från:
Adlibris
Bokus
Ginza
CDON

Maktspelet

2013

Sympatiska tekniker för att bestämma över allt och alla.

Riktig makt är inget du kan ta. Det är något andra ger till dig. Henrik lär hur du får det han kallar ”god makt” genom att använda praktiska och enkla tekniker, som låter dig få kontroll över din tillvaro samtidigt som de gör andra glada. Det här är också boken som låg till grund för Henriks analyser i TV4 av de svenska partiledarnas maktspråk, under valrörelsen 2014.

Finns även som ljudbok.

… en genial lösning på hur livet kan förändras

BTJ

Bli Kreativ - på 1 timme

Köp boken från:
Adlibris
Bokus
CDON

Bli Kreativ – på 1 timme

2012

Denna bok är baserad på tidigare publicerat material av Henrik, men som här förkortats, förtydligats och vidareutvecklats.

Boken är strömlinjeformade för att endast ta en timme att läsa från pärm till pärm. Perfekt att ta med på tågresan eller som present, och en utmärkt introduktion till Henriks andra böcker.

Finns även som ljudbok.

Öka Din Sociala Kompetens – på 1 timme

Köp boken från:
Adlibris
Bokus
Ginza
CDON

Öka Din Sociala Kompetens – på 1 timme

2012

Henrik bidrar med en av de första böckerna i den nya populära bokserien ”På 1 timme”. Böckerna är anpassade till format och längd för att kunna läsas på en tåg- eller flygresa och är betydligt snitsigare att stoppa i fickan än ännu en pocketdeckare.

”Öka din sociala kompetens” är baserad på tidigare publicerats material av Henrik, som här strömlinjeformats till en optimal grundkurs i social kompetens.

Finns även som ljudbok.

Konsten Att Få Mentala Superkrafter

Köp boken från:
Adlibris
Bokus
CDON

Konsten Att Få Mentala Superkrafter

2011

Bli smartare, lyckligare och hitta meningen med livet utan att behöva anstränga dig (nästan).

Henrik riktar här blicken mot vår egen förmåga. Du har stor outnyttjad kapacitet, om det så gäller att bli superfokuserad, få ett bättre minne eller att nå dina drömmars mål. I boken lär du dig bl a att fatta bättre beslut, läsa snabbare, kontrollera stress, hitta glädjen och kickstarta din kreativitet. Alla kan trimma sin hjärna och lära sig tanketekniker för att få ett rikare liv.

Finns även som ljudbok.

Alla Får Ligga

Köp boken från:
Adlibris
Bokus
Ginza
CDON

Alla Får Ligga

2010

Strategier i förförelsekonst för den moderna gentlemannen och kvinnan

Boken som inte behöver någon introduktion. Henriks berömda uppgörelse med flirt- och raggningsmyterna är samtidigt en praktisk handbok för de män och kvinnor som vill lyckas bättre med att få till det. Med konkreta tips presenterar Henrik en ny och livsförändrande syn på det kittlande sociala spel som vi kallar att flirta. En oslagbar social manual om du vill bli bättre på att umgås med andra.

Personalens Tips: Det funkar!

PocketShop

När Du Gör Som Jag Vill

Köp boken från:
Adlibris
Bokus
Ginza
CDON

När Du Gör Som Jag Vill

2009

En bok om påverkan.

Välkommen till kriget om din hjärna. Från att du slår upp ögonen till att du somnar på kvällen utsätts du för en strid ström av försök till övertalning och påverkan. Henrik förklarar hur det går till, samt ger dig egna verktyg för påverkan att använda om du t ex vill få igenom en politisk idé, få barnen att äta grönsaker, eller bara starta upp en egen sekt med några kompisar.

Det är få man vill bli manipulerad av – Henrik Fexeus är ett undantag

Annika Jankell

Konsten Att Läsa Tankar

Köp boken från:
Adlibris
Bokus
CDON

Konsten Att Läsa Tankar

2007

Hur du förstår och påverkar andra utan att de märker något.

Hållning, tonfall, blickar och handrörelser berättar alltid något om vad människor känner. Ofta går det tvärt emot vad de säger i ord. Henrik lär dig att se och tyda dessa ordlösa signaler för att veta vad andra egentligen tänker på. Du får också lära dig att använda samma tekniker till att skapa goda relationer, där andra får förtroende för dig och vill lyssna på det du har att säga. Som bonus får du dessutom lära dig några hemliga tankeläsningstrick, att skrämma slag på dina vänner med.

Finns även som ljudbok.

Jag är nervös inför och under hela intervjun

Aftonbladet